Karlsruhe Eğitim Ataşeliği

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Kayıtlarımız Başladı... Haydi Sizi de Bekliyoruz!

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Kayıtlarımız Başladı... Haydi Sizi de Bekliyoruz!

                               

Değerli Velilerimiz,

Sevgili Çocuklar,

Baden Württemberg Eyaletinin Baden Bölgesinde yaklaşık 550 okulda Türkçe ve Türk Kültürü (TTK) derslerimize devam ediyoruz. Korona tedbirleri nedeniyle kapanmaların olduğu dönemlerde de uzaktan eğitim yoluyla öğrencilerimize ulaşmak için tüm tedbirleri aldık. Milli Eğitim Bakanlığımızın yurtdışında da kullanıma açtığı Eğitim Bilişim Ağından (EBA) ve çeşitli uzaktan eğitim yöntemlerinden yararlanarak öğrencilerimizin yaklaşık olarak yüzde seksen beşine ulaşabildik. Koronavirüs ile mücadele dünya genelinde hızla devam etmektedir ve içinde yaşadığımız ülke olan Almanya'da da bulaşı oranları düşmeye başlamıştır. Okullarda yüz yüze eğitimin başladığı bu günlerde Türkçe ve Türk Kültürü derslerimizde de yüz yüze eğitime başlanmıştır.

Anadilini öğrenmenin, iyi bilmenin ve kullanmanın önemli ve çok faydalı olduğunu bilim insanları sıklıkla dile getirmektedirler. Anadilini iyi bilenlerin diğer dillere de daha kolay hâkim oldukları ve bu dilleri daha kolay öğrendikleri bilinen bir gerçektir. Türk ve Türk kökenli çocuklarımızın anadillerini okullarında, alanın uzmanı olan öğretmenlerden öğrenmeleri ve kullanmaları ise önemli bir olanak ve kaçırılmayacak bir fırsattır. Devletimiz yurtdışında yaşayan çocuklarımıza bu fırsatı sunmak amacıyla öğretmenler görevlendirmektedir.

Baden bölgesinde 122 Türkçe ve Türk Kültürü dersi öğretmenimiz ile birlikte yaklaşık 550 okulda 6400 öğrenciye Türkçe ve Türk Kültürü dersi veriyoruz. Bölgemizdeki okullara devam eden Türk ve Türk kökenli öğrenci sayımızın çok daha fazla olduğunu tahmin ediyoruz ve bu öğrencilerin tamamına ulaşmayı arzu ediyoruz. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı için Türkçe ve Türk Kültürü dersi kayıtları başlamıştır. Hedefimiz Baden bölgesinde Türkçe derslerimize devam eden öğrenci sayısının on bine ulaşmasıdır. Bu amaçla düzenlediğimiz kampanya haziran ayı boyunca devam edecek olup kayıtlarımızda mümkün olduğunca çok sayıda öğrenciye ulaşmayı arzu ediyoruz. Sizlerin ve öğrencilerimizin Türkçe ve Türk Kültürü derslerimize çok daha kolay başvurabilmeniz için http://anadilim.net internet portalını oluşturduk. Buradan ders başvuru formuna kolayca ulaşabilirsiniz. Sizler ve çocuklarımız için birçok avantajı beraberinde getiren bu derslerimizden yararlanmanızı, ders başvuru formlarını doldurarak okul müdürlüğüne, bölgenizdeki TTK öğretmenlerimize veya Ataşeliğimize iletmenizi önemle rica ediyoruz. Kayıt formları toplandıktan sonra temmuz ayı içerisinde 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Türkçe ve Türk Kültürü derslerinin planlaması yapılacaktır. Şehrinizde veya okulunuzda dersimizin açılmasında sizlerin başvuru sayılarının çokluğu da etkili olacaktır.

Kampanyamızı, internet portalımızı, afişlerimizi ve ders kayıt formlarımızı çevrenizdeki tüm vatandaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve öğrencilerimize duyurmanızı, ders kayıt formlarını doldurmanızı ve ilgililerin doldurmasını teşvik etmenizi rica eder, sağlıklı günlerde beraber olmayı dilerim.

 

Dr. Uğur ACAR

Karlsruhe Başkonsolosluğu

Eğitim Ataşesi


Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Başvuru Formuna Ulaşmak İçin Tıklayınız  

 

 

 

10-06-202110-06-2021

 

Türkisches Generalkonsulat, Referat für Bildungswesen, Rintheimerstr. 82, 76131 Karlsruhe Deutschland - 0049721 856128

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.